Webshop

Idáig jutottunk
Idáig jutottunk

Idáig jutottunk

"Minden sikeres férfi mögött áll egy nő – tartja a mondás.

De a valóságban tovább is van...   

Minden sikeres férfi mögött áll egy nő – aki összeszedi a lakásban szétszórt ruhadarabokat, észben tartja a határidőket, befizeti a csekkeket, feltölti a hűtőt, hogy a sikeres férfinek ne kelljen ilyen triviális dolgokkal foglalkoznia.

Vona Gábor felesége vagyok.  

A politikába nagyjából annyira vágytam, mint sorozatgyilkos a villamosszékbe, s hazudnék, ha azt mondanám, húsz év alatt megtaláltam benne a helyem. Ám a véletlenekben sem hiszek, így valószínűleg ebben a közegben (is) van/volt dolgom. Azt azonban nem gondolom, hogy csak az az életfeladatom, hogy Gábornak minden nap legyen vasalt ingje.

Éppen húsz éve csöppentünk az aktuálpolitika világába, ebbe a képmutatással, ármánnyal, intrikával, hazugsággal és gyűlölettel teli mátrixba, amelyben ha nem ragaszkodsz a gerincedhez, sokra viheted, tiéd lehet minden, ám ha van lelkiismereted, tartásod és elveid, egy idő után magadra csukhatod az emésztőgödör tetejét. Ez van.

Boldogabb időkben kávéházakban üldögélnék a laptopommal, figyelném az embereket, megfejteném a történetüket. De amíg ez a kerekebb világ el nem jön, addig marad az étkezőasztal sarka, s az elmúlt két évtized kikívánkozó emlékeinek rögzítése főzés, mosás közben. Most ez a valóság. Benne a mi történetünkkel. Elmesélem."

2490 Ft

Cikkszám:112318