Blog

Kriszta megkísértése

Aztán szépen leesett, hogy ez nem normális dolog. Nem tudok egy napból három olyan értékelhető momentumot felidézni, ami hozzám kötődik? Hát mi vagyok én? Szörnyeteg? Tömegpusztító fegyver? Sorozatgyilkos? Vírus vagy baktérium? Dehogy.

Istent nem lehet átverni!

Ma nagycsütörtök van. Nem fogok idézetet kitenni, amit át sem érzek igazán, meg ájtatoskodni – ebben a hirtelen nagyon kereszténnyé lett országban megteszik majd a hivatalos szervek úgyis. Azt hiszik egyesek, ha napjában tízszer kijelentik, mekkora szentek is ők tulajdonképpen, le tudják kenyerezni a mennyországot. Ám én nem nézem Istent hülyének!

Tisztelet a melósoknak!

Mi, akik fűtött irodákból osztjuk az észt, s talán annyival járulunk hozzá a GDP-hez, mint a szűknadrágos-mokaszinos-kakastaréjos hülyegyerekyuppiek az ilyen-olyan média- és „menedddzser” pozíciókban, akikről csak elölről lehet megállapítani, lányok-e vagy fiúk, hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy bizony a mínusz 5 fokban is dolgoznak a szabad levegőn emberek, meg állnak a gyári szalagok mellett 30 éve visszeres lábbal, fájó háttal nagymamakorú munkavállalók.

Rabszolgasors újratöltve - az anyák és a hétvége

Nemrég múltak el az ünnepek, a relatíve hosszabb pihenés időszaka, az első munkás hét után mégis úgy vártuk a hétvégét, mint a Messiást. Ám ha jobban belegondolunk, egy nő, anya a hétvégén is folyamatosan pörög, legfeljebb más jellegű és minőségű munkát végez, mint hétköznap. Összeállítottunk egy kis listát arról, hogyan is néz ki egy átlagos édesanya hétvégéje. Mielőtt bárki mártírsággal vádolna bennünket, azért leszögezzük, hogy természetesen nem minden hétvége ilyen „rakkolós”, s nem várjuk a béke Nobel-t sem azért, mert pihegő keblünkre öleljük az egész családot. De azért azt minden gyakorló anya, feleség elismeri, hogy az alábbi lista nagy mennyiségű, higítatlan valóságot tartalmaz.
@vonakriszta

Kövess az Instagramon

Hírlevél