Blog

Szájbergyerek, te kérjél bocsánatot!

De nem! Vannak itt fincsibb dolgok is – Frank Underwood elégedetten csettintene. ???? Úgy két hónapja egyszer csak minden különösebb ok nélkül „letiltódott” a Google a gépemről. Azt írta ki a rendszer, hogy valamilyen vírus blokkolja a cuccot. Gondoltam, én vagyok a hülye, mert tarisznyás bölcsészként össze-vissza nyomogatok mindent, biztosan csúnyán mellényúltam valaminek. Újraindítottam százszor, bíbelődtem, semmi.

Az ember tényleg csak porszem a napsugárban

Nekem ilyen pillanat volt, mikor egészen kicsi gyermekkoromban felfedeztem a víz csodáját. A Balaton, a tenger, a folyó, még egy méregzölden bugyogó termálvizes medence láttán is úgy érzem, a víztömeg maga a szabadság. Ez az érzés azért is érdekes és kettős, mert a víz úgy vonz, hogy közben nem kívánok belemenni. Képes vagyok egy nyaralást úgy végigélvezni, hogy egyszer sem csobbanok. Csak ülök a parton és nézem az erőt.

A humortalan emberekből lesznek a zsarnokok

Nagyon hálás vagyok a Teremtőnek (vagy Apunak meg Anyunak) a humorért, az (ön)ironikus látásmódért, ami adatott. Annyi, de annyi mindenen átsegít a magam elé tartott görbe tükör, meg persze a visszapillantó is, amiből a világot szemlélem.

A szorongást az anyatejjel szívjuk magunkba

Benedek rendszeresen úgy köszön el tőlem reggelente, hogy pontosan a megbeszélt időpontra érjek ám oda a suliba érte, mert ha kések, olybá veszi, valami baj történt velem. A minap 13 perccel később parkoltam le a fiam által vártnál, már hívtak is az iskola titkárságáról, merre vagyok, mert Gyermek aggódik. Hiába mondom neki, vigye magával a telefonját, hogy tudjak jelezni, ha valami mégis közbejön, erre nem hajlandó. Így a délutánok kettős stresszben telnek: én idegeskedek, s igyekszem úgy elindulni a munkahelyemről a másik kerületben lévő suliba, hogy még egy váratlan esemény – elterelés, dugó – se akassza meg az időtervet, Beni pedig azért szorong, vajon minden rendben van-e velem…
@vonakriszta

Kövess az Instagramon

Hírlevél