Blog

Vágyakozni jó

Nagyon sok mai gyerekkel ez már másképp van. Azt tapasztalom a környezetünkben is, hogy a lurkóknak folyamatosan megvan mindenük, sokaknak nem is kell ünnepet, alkalmat várni az ajándékokért. Mi is hajlamosak lennénk elkényeztetni Benit, de ő nagyon érdekes személyiség: soha semmiért nem követelőzött, igazán semmi iránt nem vágyakozott – sokszor mi erőltettük kicsi korában a bevásárlás alkalmával, válasszon már valamit. Ilyenkor kért egy sajtos kiflit.

Büfés voltam a Balatonon

Tegnap elkocsikáztunk arra a helyre, ahol tizenhét évesen büfésként dolgoztam a Balatonnál. Sok élményem fűződik a településhez, évekig ott nyaraltunk a családdal, hogy aztán a nagykorúság kapujában, az érettségi és felvételi előtti utolsó évben összegyűjtsek némi számolatlan készpénzt. Vagy ha úgy tetszik, megtapasztaljam, hogy a szüleim nem az ötezresfáról szüretelik kamaszlányaik szükségleteinek forrását, hanem igenis kőkemény munkával teremtik elő.

Az ott nem a Vona Gábor?

Sosem felejtem el azt a sztorit, amit Larry Hagman, alias Jockey Ewing mesélt évtizedekkel ezelőtt a Friderikusz Showban.

A Dallas főgonosza harsányan kacagva ecsetelte, hogyan támadta meg egy öregasszony az étteremben, hogyan ütötte-verte a ridiküljével. Gondolom, a szituáció kellős közepén azért nem hahotáztak nagyokat a feleségével, miközben a néni ordítozva kérte számon rajta, hogy bánhat olyan kegyetlenül Bobbyval meg Samanthával.
@vonakriszta

Kövess az Instagramon

Hírlevél