Blog

Telihold vagy teli hócipő?

Sőt, azt mondják, hogy teliholdkor több a szülés is, merthogy vízből vagyunk, ugyebár. Én 2005. november 15-én szültem, aznap egyedüliként, miközben előttem is, utánam is minden nap – kis túlzással – fejtől is, lábtól is feküdtek egy ágyon, mint Makk Marci meg Makk Marcsi, olyan tumultus volt. Most megnéztem a holdnaptárt, s abban az időszakban is telihold volt. Vagyis akkor protekciós voltam és Őholdsága csak rám koncentrált. Pacsi!

Szájbergyerek, te kérjél bocsánatot!

De nem! Vannak itt fincsibb dolgok is – Frank Underwood elégedetten csettintene. ???? Úgy két hónapja egyszer csak minden különösebb ok nélkül „letiltódott” a Google a gépemről. Azt írta ki a rendszer, hogy valamilyen vírus blokkolja a cuccot. Gondoltam, én vagyok a hülye, mert tarisznyás bölcsészként össze-vissza nyomogatok mindent, biztosan csúnyán mellényúltam valaminek. Újraindítottam százszor, bíbelődtem, semmi.

Az ember tényleg csak porszem a napsugárban

Nekem ilyen pillanat volt, mikor egészen kicsi gyermekkoromban felfedeztem a víz csodáját. A Balaton, a tenger, a folyó, még egy méregzölden bugyogó termálvizes medence láttán is úgy érzem, a víztömeg maga a szabadság. Ez az érzés azért is érdekes és kettős, mert a víz úgy vonz, hogy közben nem kívánok belemenni. Képes vagyok egy nyaralást úgy végigélvezni, hogy egyszer sem csobbanok. Csak ülök a parton és nézem az erőt.

A humortalan emberekből lesznek a zsarnokok

Nagyon hálás vagyok a Teremtőnek (vagy Apunak meg Anyunak) a humorért, az (ön)ironikus látásmódért, ami adatott. Annyi, de annyi mindenen átsegít a magam elé tartott görbe tükör, meg persze a visszapillantó is, amiből a világot szemlélem.
@vonakriszta

Kövess az Instagramon

Hírlevél